Sudjelovali smo na 19. izdanju najveće regionalne poslovno-tehnološke konferencije WinDays koja se održava od 2. do 5. travnja 2019. godine u Šibeniku. Ova konferencija je od izuzetne važnosti za razvoj IT-a koji iz godine u godinu pokazuje potencijal hrvatskih inovacija, stvaranju i implementaciji novih tehnologija.

Bila nam je izuzetna čast prisustvovati i predstavljati tvrtku u dva važna dijela konferencije. Direktorici Microsoft Hrvatska, Tatjani Skoko, u Business Keynote predavanju pridružio se naš direktor Marko Poljak. Govorio je o sustavu NEWTON Dictate koji pretvara govor u tekst, čiji su jedni od korisnika pravosudni dužnosnici i djelatnici na sudovima i državnim odvjetništvima u sklopu projekta Ministarstva pravosuđa „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Dotaknuo se i prednosti suradnje s Microsoftom.

Marko tijekom Business Keynote predavanja

“Ovim putem zahvaljujem tvrtki Microsoft što je u nama prepoznala partnera i vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu suradnju. Sudjelovanje na WinDays19 izuzetno nam je važna, a pružila nam je priliku staviti naglasak na svoju tehnologiju uz pomoć koje zajedno s našim korisnicima postižemo željenu optimizaciju rada”, rekao je Marko.

U drugom dijelu konferencije posvećenog zdravstvu, Marina Jurić je govorila o načinu na koji se sustav NEWTON Dictate koristi u zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj te kako je postao neizostavan alat u radu liječnika.

Marina tijekom svog predavanja “NEWTON Dictate Medical Showcase”

“Bila mi je čast govoriti o problemima korisnika koje sustav rješava, o prednostima koje donosi, kako pomaže optimizaciji radnih procesa pojedincu te koja je uloga našeg tima u svim procesima implementacije. NEWTON Dictate sustav izuzetno je pogodan za medicinsku struku i već ga koristi niz zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj i drago mi je da je njegova primjenjivost prepoznata ne samo na odjelu radiologije, nego i na drugim odjelima. Upravo zato smo razvili Opći medicinski rječnik kojemu je cilj obuhvatiti sve grane medicine”, rekla je Marina.

Naš tim na WinDays konferenciji